Kínálatunk

Olaszországban az összetett és változatos szicíliai konyha specialitásait a leggazdagabb és leglátványosabb ételeknek tartják.

Tavola Calda

Édesség

Reggeli

Kávé

Szicília szigete

Számos nemzet hódoltsága alatt létezett. Történelmi, vallási és kulturális sokszínűsége pedig konyhaművészetén is nyomot hagyott.
A kezdetben kialakult ókori görög főzési stílus az évszázadok során rengeteg új ízzel, étellel és recepttel gazdagodott.

Az itt kialakult helyi gasztronómiai kultúra magán hordozza az elmúlt két évezredben, Szicília szigetén megtelepedett számos kultúra jegyeit. Több ősi eredetű receptet generációról generációra megőriztek az itt élők és szívesen készítik még ma is.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a szicíliaiak ismerten erős identitástudatának egyik alapillérét maga a szicíliai konyha képezi, mely napjainkra turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát.
A “Cassata Siciliana”, a “Cannolo Siciliano”, a “Granita” vagy az “Aranchini” a legismertebb és a legnépszerűbb szicíliai ételek. Nem csak a szigenet, hanem az egész világon.

Enyhe éghajlatának köszönhetően Szicília fűszer- és gyógynövényekben gazdag flórával rendelkezik. Az oregánó, a menta és a rozmaring fontos részét képezik a sziget gasztronómiai kultúrájának.

Emelett a termékeny talajnak hála nagy mennyiségben termesztenek citrusféléke, ezért Szicíliát gyakran a “citromok és narancsok földje” – ként emlegetik.

A tüskés körte, a mandula, a pisztácia és az olajbogyó szintén fontos részét képezik a helyi konyhaművészetnek.